ANKARA / KEÇİÖREN - Kalaba İlkokulu

Tarihçemiz

Kalaba İlkokulu olarak vizyonumuz; tüm öğrencilerine temel okuma ve yazma becerilerini kazandırmanın yanında, bireysel ve toplumsal yaşama kurallarını öğrenen ve günlük hayatına uygulayan iyi insanlar yetiştirmektir...

Okulumuz 1962-1963 Eğitim öğretim yılında, Ankara ili Keçiören ilçesinde eski Kalaba köyünün bulunduğu yerde "Kalaba İlkokulu" olarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. İlk kurulduğunda 10.620 m2´ye yakın bir alana sahip olmakla birlikte yanında meyve ve sebze  bahçeleri bulunmaktaydı.

15.09.1994 yılında şu anda hizmet vermekte olan 8 derslikli A bloğa ek olarak B blok yapılmıştır. Aynı binada 2 yıl ortaokul olarak da hizmet vermiştir.  Okulumuz Kalaba Ortaokulu ile 1994-1995 yılları arasında birleşerek "Kalaba İlköğretim Okulu" adını almıştır. 2012 yılında 4+4+4 yeni eğitim öğretim sistemiyle birlikte tekrar "Kalaba İlkokulu" adını almıştır.

Okulumuz ilk açılışında tekli olarak eğitim öğretime başlamıştır. Şu anda ikili eğitim öğretim vermektedir. Okul bahçesinde küçük oyun alanları bulunmaktadır. Okulumuzun toplam alanı 3895 M2´dir.

Okulumuzun ilk müdürü Ali İhsan ÖZYAĞAN, sonra sırasıyla Selami SANCAR, Fuat YAHŞİ ve Asım BAYRAKTAR´dır. 2002-2010 tarihleri arasında Yener YÜKSEL okul müdürü olarak görev yapmıştır. 15.09.2010 tarihinden 2012 tarihine kadar ise Nevzat TÜZÜN okul müdürü olarak görev yapmıştır. 2012 Haziran ayından itibaren 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte okulumuz tekrar İlkokulu olarak ayrılmış ve Mehmet KAYA okul müdürü olarak göreve başlamıştır. 2014-2018 yılları arasında Hasan ERTUĞRUL görev yapmıştır. 2018 yılından itibaren Mehmet Kaya tekrar okul müdürü olarak atanmış olup. halen görevine devam etmektedir.

Öğrenci sayısı 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibari ile 561 civarındadır.  İkili eğitim öğretim yapılmakta olup toplam 12 derslik bulunmaktadır.

Okulumuz Keçiören ilçesinin en merkezi yerleşim yerlerinden birinde olduğundan, okula ulaşım çok kolaydır.

Çoçuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmek için, uzman eğiticiler tarafından kickbox, satranç eğitimleri sunulmaktadır. Öğrencilerimizle başka ülkelerdeki okullarla, öğrencilerle ve öğretmenlerle etkileşime girmek ve yeni yöntemler, fikirler edinebilmek için Erasmus ve eTwinning çalışmaları yapılmaktadır. eTwinning çalışmalarında "Ulusal Kalite Ödülü" ve "Avrupa Kalite" ödüllerini aldık. eSafety Label çalışmasında bronz madalya ile ödüllerildik.

Yayın: 06.02.2013 - Güncelleme: 20.09.2023 12:47 - Görüntülenme: 3622